فهرست مطالب

نشریه پرستاری مراقبت ویژه
سال پنجم شماره 2 (پیاپی 15، تابستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/05/23
  • تعداد عناوین: 8
|
  • طاهره طولابی، زهره ونکی*، ربابه معماریان، مهرداد نامداری صفحه 53
    مقدمه وهدف

    ثبت مراقبتهای پرستاری بیانگر انجام مراقبت و کیفیت آن است. یکی از شاخص های توسعه بهداشتی درمانی وجود سیستم های اطلاعات الکترونیکی بیمارستانی است که اهداف مختلفی مانند مدیریت ذخیره، بازیابی، تحلیل اطلاعات وتسهیل امور پژوهشی را دنبال می کند. هدف این مطالعه تعیین میزان کیفیت ثبت گزارش پرستاری از طریق سیستم های اطلاعات الکترونیکی در CCU یکی از بیمارستان های آموزشی استان لرستان بوده است.

    روش ها

    این مطالعه یک تحقیق عملکردی مشارکتی است. تحقیق عملکردی به منظور ارتقاء کیفیت مراقبت و با رویکرد ایجاد تغییر در چهار فاز انجام شد. فاز اول شامل، تبیین و تایید مشکل یا بررسی وضع موجود، فاز دوم طراحی برنامه های تغییر، فاز سوم اجرا وفاز چهارم ارزشیابی برنامه های تغییربود. اما در این مقاله میزان کیفیت ثبت گزارش پرستاری در پرونده موجود در سیستم اطلاعات الکترونیکی بیمارستان ارایه می شود که بخشی از فاز اول) تشخیص مشکل) است. این مطالعه روی630 گزارش پرستاری ثبت شده در هفتاد پرونده موجود در سیستم اطلاعات الکترونیکی بیمارستان به روش سرشماری درسال 1390 انجام شد. ابزار جمع آوری داده ها چک لیست مشاهده ثبت مراقبت های پرستاری، مشتمل بر 127 گویه در محورهای عملکرد سیستم های حیاتی،مراقبتهای عمومی و آموزش به بیمار بود. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از آمار توصیفی (فراوانی مطلق ونسبی) انجام شد.

    یافته ها

    تغییر علایم حیاتی، درد قفسه سینه، دیس ریتمی ها، اشتهای بیمار، میزان انفوزیون و ترانسفوزیون ووضعیت حرکتی بالای هفتاد درصد بیشترین فراوانی ثبت کامل را به خود اختصاص داده بودند. اما عوارض احتمالی، اقدامات صورت گرفته، پاسخ بیمار به این اقدامات پس از انفوزیون وترانسفوزیون و آموزش رژیم داروییدر هیچکدام ازگزارشها بطورکامل ثبت نشده بود. اختلال تنفسی(3/34درصد)، اضطراب و بی قراری (7/35درصد) علیرغم اهمیت فراوانی که در بخش ویژه دارند، کمترین فراوانی ثبت کامل را داشتند. از یافته های مهم دیگراین تحقیق ثبت گزارش توسط فردی غیر از انجام دهنده مراقبت و عدم ثبت بعضی از مراقبت های انجام شده بود.

    نتیجه گیری

    با استفاده از سیستم اطلاعات بیمارستانی، کیفیت ثبت گزارش پرستاری در بعضی موارد در حد بالایی است، اماارتقاءآن باتوجه به امکانات موجود مقدور است. لذا تهیه فرم های گزارشهای پرستاری آماده، قرار دادن شبکه روی ابزارهای پرتابل الکترونیک یا بر بالین بیمار، دسترسی تیم سلامت از راه دوروانجام پژوهش های کاربردی، پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: سیستم اطلاعات الکترونیکی بیمارستانی (HIS)، بخش مراقبت ویژه قلبی (CCU)، ثبت گزارش پرستاری
  • علی نوروزی کوشالی، زهرا حاجی امینی، عباس عبادی صفحه 63
    اهداف

    با توجه به تاثیر گذاری نگرش حرفه ای بر رضایت شغلی و بهبود عملکرد حرفه ای پرستاران به عنوان یکی از اعضای کلیدی تیم بهداشتی، این مطالعه با هدف «مقایسه ی نگرش پرستاران شاغل در بخش های مراقبت ویژه با سایر بخش ها» انجام پذیرفته است.

    روش ها

    در یک مطالعه ی توصیفی تحلیلی، تعداد 103 پرستار شاغل در بخش های مراقبت ویژه و 210 پرستار شاغل در سایر بخش های دو بیمارستان بقیه الله الاعظم(عج) و قلب جماران، در نیمه ی اول سال 1389، به روش نمونه گیری تصادفی، توسط پرسش نامه ی نگرش نسبت به حرفه ی پرستاری، مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها با کمک نرم افزار SPSS15 و آزمون های آماری توصیفی و کای اسکوار مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    2/25 درصد پرستاران شاغل در بخش های مراقبت ویژه و 5/28 درصد پرستاران شاغل در دیگر بخش ها نسبت به حرفه ی پرستاری نگرش منفی یا خنثی داشتند. همچنین با وجود نگرش مثبت بیشتر نسبت به حرفه در میان پرستاران بخش های مراقبت ویژه، این تفاوت از نظر آماری معنی دار نبود (05/0< p).

    نتیجه گیری

    با توجه به این که حدود یک سوم پرستاران هر دو گروه شاغل در بخش های ویژه و غیر ویژه نسبت به حرفه ی پرستاری نگرش منفی داشتند، انجام پژوهش های کاربردی گسترده به منظور شناسایی علل و عوامل موثر بر نگرش منفی پرستاران نسبت به حرفه ی پرستاری و اتخاذ تدابیر مدیریتی برای دست یابی به نگرش مثبت و در نهایت، رضایت شغلی پرستاران، به منظور ارتقای کیفیت مراقبت از بیماران، توصیه می شود.

    کلیدواژگان: پرستار، نگرش، حرفه ی پرستاری، رضایت شغلی، بخش مراقبت ویژه
  • اکرم انصاری، نگین مسعودی علوی، محسن ادیب حاج باقری، محمدرضا افاضل صفحه 71
    اهداف
    ساکشن تراشه از اقدامات اساسی در جهت باز نگه داشتن راه های هوایی است. نحوه ی انجام ساکشن تراشه، تاثیر مهمی بر عوارض آن دارد. این تحقیق با هدف «بررسی تفاوت دانش و عملکرد پرستاران بخش های ویژه در زمینه ی ساکشن تراشه» انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه ی مقطعی، دانش و عملکرد 44 نفر از پرستاران شاغل در سه بخش مراقبت های ویژه ی بیمارستان شهید بهشتی شهر کاشان در سه حیطه ی قبل، حین و بعد از ساکشن، توسط چک لیست و پرسش نامه ی 26 گزینه ای در سال 1389 بررسی شد. برای آنالیز داده ها از آزمون کروسکال والیس و ضریب همبستگی اسپیرمن و نرم افزار SPSS14 استفاده شد.
    یافته ها
    از هشت ایتم بررسی شده قبل از انجام ساکشن، متوسط نمره ی دانش (12/1) 4/5 و متوسط نمره ی عملکرد (71/0) 81/. و در بررسی ده آیتم حین انجام پروسیجر، میانگین نمره ی دانش (09/1) 7/7 و میانگین نمره ی عملکرد (75/0) 6/4 به دست آمد. در هشت آیتم بعد از انجام پروسیجر، میانگین نمره ی دانش (69/0) 47/6 و میانگین نمره ی عملکرد 86/3 محاسبه شد. به طور کلی از 26 امتیاز ممکن، متوسط نمره ی دانش 59/19 و متوسط نمره ی عملکرد 75/8 محاسبه شد. نوع بخش ویژه و سابقه ی کار با دانش و عملکرد پرستاران ارتباطی نشان نداد.
    نتیجه گیری
    این تحقیق نشان داد با وجود دانش قابل قبول، عملکرد پرستاران در زمینه ی ساکشن نامطلوب است. این موضوع نشان می دهد آموزش برای رعایت استانداردها به تنهایی کافی نیست.
  • رضا پورمیرزا کلهری، بیژن صبور، ارسلان نادری پور*، افشین الماسی، افشین گودرزی، مریم میرزایی صفحه 77
    اهداف

    احیای قلبی ریوی، مهمترین مهارت پرسنل درمانی است ولازم است از آخرین تغییرات آن آگاه باشند. این پژوهش با هدف تعیین میزان آگاهی پرستاران کرمانشاه از آخرین دستور العمل های احیای قلبی ریوی 2010 انجام شد.

    روش ها

    این مطالعه توصیفی تحلیلی مقطعی، با حجم نمونه ی 321 نفر، به روش تصادفی ساده، در بیمارستان های کرمانشاه، در سال 1390 انجام شد. ابزار جمع آوری داده ها، پرسش نامه ای محقق ساخته، دارای روایی محتوایی، صوری و پایایی (74/0= r) بود. تحلیل داده ها با نرم افزار STATA- 11 و آزمون های ANOVA، توکی، بونفرونی و تامهین انجام شد که (p <0.05) معنی دار تلقی شد.

    یافته ها

    میزان آگاهی به ترتیب شامل: 2/20 درصد عالی، 4/65 درصد خوب، چهارده درصد متوسط و 3/0 درصد ضعیف بود. همبستگی آماری معنی داری بین میزان آگاهی با سن، سابقه ی کار و مدرک تحصیلی وجود نداشت، اما میزان آگاهی در پرستارانی که سابقه ی گذراندن دوره ی احیای قلبی ریوی، سابقه انجام آن و یا نظاره گر آن بودند بیشتر بود p<0.001)). بیشترین میزان آگاهی مربوط به اصول ماساژ خارجی قفسه سینه بود.

    نتیجه گیری

    پیش نهاد می شود در بازآموزی پرستاران، احیای قلبی ریوی بر اساس دستورالعمل سال 2010 تدریس و تاکید بیشتری بر الکتروشوک تراپی و AED، تعبیه راه هوایی حنجره ای و کامبی تیوب، دلایل اختتام و عدم شروع احیای قلبی ریوی، تزریق داخل استخوانی و هیپوترمی القایی انجام شود.

    کلیدواژگان: آگاهی، پرستار، عملیات احیای قلبی و ریوی
  • محمد علی چراغی، نساء نوغان، عباس مقیم بیگی، علی بیک مرادی صفحه 87
    اهداف
    اثرات خشونت محیط کار به نحوی است که پرستاران آن را یکی از مهم ترین دلایل ترک حرفه ی پرستاری برمی شمارند. از این رو مطالعه ی حاضر با هدف «تعیین دیدگاه پرستاران مراقبت ویژه در مورد خشونت محیط کار» انجام شد.
    روش ها
    مطالعه ای مقطعی از نوع توصیفی – تحلیلی بر روی پرستاران بخش های ویژه مراکز آموزشی درمانی شهر همدان در سال 1388 انجام شد. نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده به تعداد 170 نفر صورت گرفت. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه تعدیل شده خشونت محیط کار مینه سوتا و شامل 52 سوال بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS16 و آمار توصیفی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    شیوع خشونت 1/74 درصد بود. بیشترین نوع خشونت به ترتیب سوءرفتار کلامی، تهدید، ضرب و جرح جسمی و آزار جنسی و بیشترین عاملین خشونت، بیمار و همراهان وی بودند. گزارش دهی خشونت بیشتر از نوع شفاهی و پیگیری قانونی آن کم بود که مهم ترین دلیل آن، احساس بی فایده بودن گزارش بود. بیشتر پرستاران از نحوه اداره خشونت در موسسه خود رضایت نداشتند.
    نتیجه گیری
    با وجود شیوع بالای خشونت، گزارش کتبی و پیگیری قانونی آن کم است. با آموزش به پرستاران، حمایت مدیران، نظارت بر حضور همراهان بیمار در بخش، تقویت نگهبانی و ارتباط بین فردی موثر به نظر می رسد بتوان از میزان این خشونت کاست.
    کلیدواژگان: خشونت، محیط کار، پرستار مراقبت ویژه، بیمارستان
  • سید داوود تدریسی، نسرین بهاری، عباس عبادی، سید جلال مدنی صفحه 95
    اهداف
    به منظور بررسی و تعیین سطح هوشیاری به مقیاسی استاندارد نیاز است که قابلیت تعیین سطح هوشیاری را به بهترین شکل نشان دهد. از آن جایی که مقیاس تعیین سطح هوشیاری چهار نمره ای در ایران بومی نشده است، هدف این مطالعه «تعیین اعتبار و پایایی مقیاس سطح هوشیاری چهارنمره ای در بیماران بزرگسال بستری در بخش مراقبت های ویژه در ایران» بود.
    روش ها
    این تحقیق از نوع روش شناختی است. بعد از ترجمه ی نسخه ی انگلیسی مقیاس سطح هوشیاری چهارنمره ای به زبان فارسی، 155 بیمار در دو گروه بررسی کننده ها آموزش دیده و آموزش ندیده (120 بیمار در گروه ارزیابان آموزش دیده و 35 بیمار در ارزیابان آموزش ندیده قرار گرفت) بستری در بخش های مراقبت ویژه ی دو بیمارستان منتخب شهر تهران با روش نمونه گیری غیر تصادفی در دسترس و مبتنی بر هدف انتخاب شدند. شش نفر بررسی کننده (محقق اصلی، چهار پرستار، و یک متخصص بی هوشی) در هر دو بیمارستان به طور جداگانه و همزمان بیماران را مورد بررسی قرار دادند. محقق اصلی و سایر بررسی کننده ها، سطح هوشیاری را با استفاده از مقیاس گلاسکوکوما و مقیاس چهار نمره ای ثبت کردند.
    یافته ها
    پایایی بین بررسی کننده ها برای مقیاس سطح هوشیاری چهار نمره ای «عالی» بود. ضریب همبستگی بین طبقات در دو گروه ارزیابان آموزش دیده و آموزش ندیده 998/0، 993/0 و نمره ضریب کاپا که نشان دهنده توافق بین بررسی کننده ها است 981/0،986/0 بود. آزمون های روایی، ضریب همبستگی بالایی بین مقیاس سطح هوشیاری چهار نمره ای و مقیاس گلاسکوکما نشان داد.) 925/0، 980 / 0)(r= 001/ 0 p<)
    نتیجه گیری
    اعتبار و پایایی این مقیاس برای تعیین سطح هوشیار بیماران بزرگسال بستری در بخش های مراقبت ویژه در ایران مورد تایید است.
    کلیدواژگان: هوشیاری، پایایی، روایی، بخش مراقبت ویژه، بزرگسال، مقیاس چهار نمره ای
  • سهیلا صداقت، حمیدرضا آقاباباییان*، نورالله طاهری، علی صادقی مقدم، محمد منیعی، لادن عراقی اهوازی صفحه 103
    مقدمه

    یکی از مهم ترین مفاهیم مدیریتی و تصمیم گیری در اورژانس، تریاژ است. تریاژ باعث می شود که بیشترین بهره به بیشترین تعداد بیمار برسد. این پژوهش، با هدف تعیین میزان آگاهی و عملکرد کارکنان فوریت های پزشکی درباره ی تریاژ پیش بیمارستانی انجام شد.

    روش

    این پژوهش به صورت توصیفی در بین 144 نفر از کارکنان فوریت های پزشکی شمال خوزستان، که به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده بودند، انجام و داده ها با استفاده از پرسش نامه ی پژوهشگر ساخته، متشکل از پنج پرسش جمعیت شناختی، پانزده پرسش آگاهی تریاژ و نوز ده پرسش عملکرد تریاژ جمع آوری شد که پایایی آن از روش آزمون مجدد بررسی و ضریب همبستگی پیرسون به دست آمد. سپس اطلاعات با استفاده از آزمون تی تست مستقل، آنالیز واریانس و همبستگی پیرسون و توسط نرم افزار SPSS18 تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    میانگین سنی واحدهای پژوهش 9/3 ± 32/31 و میانگین سابقه ی آن ها 68/2 ± 20/4 به دست آمد. همچنین میزان میانگین آگاهی آن ها از تریاژ در حد ضعیف (5/2 ± 69/5از نمره کل 15) و همچنین نتایج بخش عملکرد نیز حاکی از یک عملکرد ضعیف (2/3 ± 78/5از نمره کل 19) بود.

    نتیجه گیری

    عدم آگاهی و همچنین عملکرد ضعیف کارکنان فوریت های پزشکی در زمینه ی تریاژ پیش بیمارستانی، می تواند ناشی از نبود دستورالعمل واحد ملی در فوریت های پزشکی کشور باشد که توصیه می شود مسئولین در صدد رفع این مشکل باشند.

    کلیدواژگان: آگاهی و عملکرد، تریاژ، فوریت های پزشکی، پیش بیمارستانی
  • فاطمه سلمانی، علیرضا ایرج پور، سامره عبدلی، نریمان صادقی صفحه 109
    اهداف
    ساکشن تراشه، روشی برای تمیز کردن راه هوایی از ترشحات است و در بیمارانی که به دلیل کاهش سطح هوشیاری و ضعف عضلات تنفسی قادر به انجام سرفه و تخلیه ترشحات خود نیست، استفاده می شود. دو نوع ساکشن وجود دارد: ساکشن باز و ساکشن بسته. این پژوهش با هدف «بهبود تمایل استفاده از ساکشن بسته در بخش مراقبت های ویژه» انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه به روش اقدام پژوهی انجام شد. نمونه ی پژوهش شامل 60 پرستار بخش مراقبت ویژه بود که باروش نمونه گیری در دسترس انجام شد. با روش تصادفی سی نفر انتخاب شدند. گردآوری اطلاعات با استفاده از مشاهده، مصاحبه و پرسش نامه ی استاندارد AACN انجام شد. مراحل کار عبارت بودند از: بیان دقیق مشکل، جمع آوری اطلاعات، برنامه ریزی و تعیین هدف، اجرا و ارزش یابی. در این مطالعه، با استفاده از پرسش نامه و مصاحبه، مشکلات مربوط به ساکشن بسته، اولویت بندی شد و راه حل ها با روش بارش مغزی خاموش،با مشارکت پرسنل پرستاری دریافت و امتیاز داده شد و راه حل هایمقرون به صرفه اجرا شد.
    یافته ها
    میزان فراوانی ترجیح استفاده از ساکشن بسته قبل از انجام مطالعه 5/10 درصد و بعد از آن 7/66 درصد بوده است و همچنین میزان فراوانی استفاده از ساکشن باز با توجه به متصل بودن ساکشن بسته به بیمار قبل از مداخله60 درصد و بعد از مداخله 1/57 درصد بوده است. میانگین کل نمره ی ساکشن قبل و بعد از مداخله تفاوت معنی داری نداشت. (05/0 p>)
    نتیجه گیری
    روش تحقیق اقدام پژوهی، روش مناسبی برای تغییر و بهبود عملکرد پرستاری است؛ چرا که در این روش، با استفاده از نظرات خود پرسنل و شرکت دادن آن ها در پژوهش می توان تغییرات را سریع تر به وجود آورد و تصمیمات گرفته شده از پایداری و مقبولیت بیشتری در بین پرسنل برخوردار خواهد بود
    کلیدواژگان: ساکشن بسته، بخش مراقبت های ویژه، پرستار
|
  • Tahereh Tolabi, Zohreh Vanaki, Robabeh Memarian, Mehrdad Namdari Page 53
    Aims

    Nursing documentations describes quality of nursing care delivery. One of the development indicators of health care is the existence of hospital information systems (HISs). The aim of this study was evaluation of the quality of nursing records through an electronic information system in the CCU in one of the educational hospitals in Lorestan.

    Methods

    This study is a participatory action research. It was done in order to enhance quality of nursing documentations through four phases. This study was done on 630 recorded nursing documentations in 70 files existed in electronic information system of the hospital by using census method in 2011. The data gathering tools was the observational checklist of recorded nursing cares included 127 items in functions of vital systems, general cares and patient education. Data analysis was done by descriptive statistics.

    Results

    Change in vital signs, chest pain, disrhythmias, patient’s appetite, amount of infusion and transfusion and changes position of more than 70%, dedicated maximum frequency of the complete record. But the possible complications, nursing interventions, patients’ responses to these interventions after infusion and transfusion and teaching drug diets hadn’t been recorded in any of the nursing documentations completely. Respiratory disorders (34.3%), anxiety and restlessness (35.7%) had the lowest frequency of complete recording, in spite of their high importance in CCU.

    Conclusion

    Using the HIS, in some cases, the quality of nursing documentations is in high level, but according to the existing facilities, the enhancement is possible. Furthermore, it is recommended to prepare ready nursing documentations forms, place the network on the electronic portable devices or on the patient’s bedside, remote access of health team and accomplish applied researches.

    Keywords: Hospital information system, Cardiac Care Unit, Nursing documentations
  • Ali Norozi Koshali, Zahra Haji Amini, Abbas Ebadi Page 63
    Aims

    According to the influence of professional attitudes on job satisfaction and improving of professional performance of nurses as a key member of the health teams, the present study has been conducted to compare the attitudes of the nurses working in the Critical Care Units (CCUs) and other wards.

    Methodology

    This descriptive - analytic study was performed on 103 CCUs and 210 other wards nurses in hospital of Baqiyatallah (a.j.) and Jamaran cardiac hospital in early 2010. The subjects were selected through the systematic sampling method and investigated using a questionnaire on attitudes towards the nursing profession. The data was analyzed using SPSS15 software and descriptive statistic and chi square tests.

    Results

    The study findings showed that 25.28% of CCUs nurses and 28.5% of and other wards nurses had negative or neutral attitudes towards their profession, and in spite of higher percentage of positive attitude among CCUs nurses, the difference was not statistically significant (p>0.05).

    Conclusion

    In regard to this result that approximately ⅓ of the nurses in both groups, CCUs and other wards, had negative attitudes towards their profession, it is recommended to accomplish extensive practical researches to identify the causes and factors affecting nurse's attitudes toward the profession and to pursue management measures in order to induce positive attitudes and finally nurse's job satisfaction to enhance the quality of patient care.

    Keywords: Nurse, Attitude, Nursing Profession, Job Satisfaction, Critical Care Unit
  • Akram Ansari, Negin Masoudi Alavi, Mohsen Adib, Hajbagheri, Mohammadreza Afazel Page 71
    Aims
    Endotracheal suctioning is a vital process to keep the airways open. The method of performing endotracheal suctioning has a great effect on its complications and effectiveness. This study was carried out with the aim of assessing gap between the knowledge and performance of nurse's working in intensive care units (ICU) in tracheal suctioning.
    Methods
    In this cross sectional study, knowledge and performance of 44 nurses working in three ICUs in Shahid Beheshti Hospital, Kashan, Iran, was analyzed in three areas of prior, during and post suctioning, using a 26 item questionnaire and check list in 2010. kruskalwallis test, spearman correlation coefficient and SPSS14 software were used for data analysis.
    Results
    In the 8 items in question of prior suction the average score for knowledge and performance were 5.4 (±1.12) and 0.81 (±0.71) respectively and in the analysis of ten items during suction an average score of 7.7 (±1.09) and 4.6 (±0.75) were obtained for knowledge and performance respectively. In 8 items of post suction the average score of knowledge was 6.47 (±0.69) and that of performance was 3.86. In general, from 26 possible points, the average score of knowledge and performance were 19.59 and 8.75 respectively. The type of ICU and nurse's working experience were not significantly related to their knowledge and performance.
    Conclusion
    This study revealed that despite acceptable knowledge, nurse's performance in endotracheal suctioning is poor. This shows that education alone is not sufficient for observance of the standards.
    Keywords: Nursing knowledge, Nursing performance, Endotracheal suctioning, Intensive Care Unit
  • Reza Pourmirza Kalhori, Bijan Saboor, Arsalan Naderi Pour, Afshin Almasi, Afshin Godarzi, Maryam Mirzaee Page 77
    Aims

    Cardiopulmonary resuscitation (CPR) is the most important skill of clinical staff and it is necessary for them to be aware of its last changes. This study had been done to determine the awareness level of nurses of the last 2010 CPR guidelines.

    Methods

    This descriptive cross-sectional study was conducted with 321 samples, which had been chosen with sample randomly method in Kermanshah’s hospitals in 2011. The tools for collecting data were a researcher made questionnaire with face and content and reliability of (r=%74). Data was analyzed by STATA-11 software and ANOVA, Tukay,Tamhane and Bonferoni tests.

    Results

    Level of awareness was classified to: %20.2 excellent, %65.4 good, %14 moderate and %3 weak. There was no significant statistical correlation between level of awareness and age, work experience and graduate degree, but level of awareness was higher in nurses that had experience of passing CPR training, doing or observing it (p<0.001). The most score of awareness was related to external cardiac massage.

    Conclusion

    It is suggested that to teach CPR according to guidelines of 2010 in nurses postgraduate training and to have more emphasis on electroshock therapy and Automatic External Defibrillation (AED), Laryngeal Mask Airway (LMA) and combitube intubations, reasons of termination and undoing of CPR interaoseus injection and induced hypothermia

    Keywords: Awareness, nurse, cardiopulmonary resuscitation (CPR)
  • Mohammad Ali Cheraghi, Nesa Noghan, Abbas Moghim Beigi, Ali Bikmoradi Page 87
    Aims
    Effects of workplace violence in a way that it is one of the most important reasons for nurses leaving the profession as a nurse. Hence the present study, " the vision care nurses about violence at work " was done.
    Methods
    A cross sectional study of descriptive-analytical kind was performed on ICU nurses of Educational and Therapeutical Centers of Hamedan in 2009. A random categorical sampling at the number of 170 samples was done. Data gathering tool was modified Minnesota Workplace violence Questionnaire which included 52 questions. Data was analyzed using SPSS 16 software and descriptive statistics.
    Results
    Prevalence of violence was 74.1%, most common kinds of violence were verbal misbehavior, threatening, physical battery and sexual assault and the most violence was from patients and their company. The violence was most reported verbally and legal pursuit was little and the most common reason for that was nurse's feeling that it is useless. Most of the nurses were dissatisfied with violence management in their institute.
    Conclusion
    Despite high prevalence of violence, written reporting and legal pursuit of it was low. With educating the nurses, support from managers, surveillance on patient's attendance in the unit, empowering the guarding unit and effective inter individual connection, it seems this violence can be reduced.
    Keywords: Violence, Workplace, Intensive Care Nurse, Hospital
  • Seyyed Davood Tadrisi, Nasrin Bahari, Abass Ebadi, Seyyed Jalal Madani Page 95
    Aims
    in order to review and determine the level of orientation, a standard scale is needed that shows ability the best type level of orientation. According to that in Iran, there are so far no measures the level of orientation Four Score made native. The aim of this study was to confirm the validity and reliability of Four Score scale in adult patients hospitalized in critical care units of Iran.
    Methods
    This study is methodological. After translating the English version of Four Score scale to Persian, 155 patients in two trained and untrained evaluators group (120 patients in trained evaluators group and 35 patients in untrained group) hospitalized in critical care units of two hospitals of Tehran city were selected by no probable accessible purposeful sampling method. Six evaluators (main researcher, four nurse and anesthesia resident) independently and at the same time evaluated the patients. Main researcher and other investigators recorded the level of orientation with Four Score and Glasgow Coma scores.
    Results
    Inter-rater reliability for Four score was "excellent". Interclass correlation coefficient in trained and untrained group was (0.998, 0/993) and the weighted kappa score for inter-rater agreement was (0.981, 0/986). Validity tests showed a high correlation between Four Score with Glasgow Coma scale. (r=0.980, 0/925) (p<0.001)
    Conclusion
    Validity and Reliability of Coma Scale (Four Score) are confirmed for assessing in Adult Patient Hospitalized in Critical Care Units in Iran.
    Keywords: Orientation, Reliability, Validity, Intensive Care Unit, Adult, Four Score
  • Soheila Sedaghat, Hamidreza Aghababaeian, Norollah Taheri, Ali Sadeghi Moghaddam, Mohammad Maniey, Ladan Araghi Ahvazi Page 103
    Introduction

    Triage is one of the most important managerial and decision-making concepts in emergency. Triage brings the most benefit to the greatest number of patients. In this regard, the present study was conducted to determine the level of knowledge and performance of medical emergency staff on pre-hospital triage.

    Methods

    This descriptive study was carried out on 144 subjects of medical emergency staff of North Khuzestan selected through simple random sampling; data were collected using a researcher-made questionnaire, including five demographic questions, fifteen questions on triage knowledge, and nineteen questions on triage performance, the reliability of which was evaluated by re-test and Pearson correlation coefficient. Data were then analyzed by independent t-test, ANOVA and Pearson correlation analysis using SPSS18 statistical software.

    Results

    The mean age of subjects and the years of experience was 31.32 ± 3.9 and 4.20 ± 2.68 years respectively. The mean triage knowledge score (5.69 ± 2.5 out of a total score of 15), as well as triage performance (5.78 ± 3.2 out of a total score of 19) were found to be in a poor level.

    Conclusion

    Lack of knowledge and poor performance of medical emergency staff in terms of pre-hospital triage can be due to lack of a national guideline in the country's medical emergency, and, hence, the authorities are recommended to make attempts to resolve this problem.

    Keywords: knowledge, performance, Triage, Medical emergency, Pre Hospital
  • Fateme Salmani, Alireza Irajpour, Samere Abdoli, Nariman Sadeghi Page 109
    Goals: Tracheal suction is a method to clean the airway from discharge. This method is used for patients with reduced level of consciousness and respiratory muscle weakness who are not able to cough and discharge their secretions. There exist two suction systems: open suction system [OSS) and closed suction system [CSS). This study aims to improve application of closed suction in intensive care unit.
    Methods
    This study is an action research. 60 ICU nurses were selected through convenience sampling, 30 of whom were chosen by random sampling. The required data was gathered by the help of observation, interviews and the standard American Association of C ritical Care Nurses [AACN) questionnaires. The following steps were exactly taken in the present study: precise statement of the problem, gathering information, planning and goal setting, implementation, and evaluation. In the present study, using the questionnaire and interview, problems associated with closed suction were prioritized and solutions were found out through silent brain storming and participation of nursing staff. Affordable solutions were eventually taken.
    Results
    The prevalence of preference for using closed suction before the study was 10.5% and 66.7% afterwards. The frequency of using the open suction method, according to the connectedness of closed suction to patients, was 60% before the intervention and 57.1% after that. No significant difference was observed between the mean score of suction before and after the intervention [p>0.05).
    Conclusion
    Action research is a suitable way to change and improve nurses’ performance, since in this method, taking the advantage of the staff’s comments and involving them in the study makes it plausible to bring about changes faster. Additionally, the made decisions would be more stable and reliable among the nursing staff.
    Keywords: Closed suction, ICU, Nurse